İnternet Üzerindeki Mahremiyetinizi Koruyun

İNTERNET ÜZERİNDEKİ MAHREMİYETİNİZİ KORUYUN
08/09/2016 12:30
  • Genel

İnternet üzerindeki mahremiyetinizin korunduğundan emin misiniz?

Çoğu insan son günlerde bunu önemsemiyor. Bugün canımızı çok yakmayan fotoğraflarımızın, katıldığımız partiler ya da çocuğumuzla havuz kenarında çektirdiğimiz masum bir fotoğrafın istenmeyen şekilde karşımıza çıkmayacağını nasıl garanti edebiliriz? Çocuklarımızın internette ne kadar süre kaldığına, hangi internet sitelerine giriş yaptığına, kimlerle görüştüğüne dikkat ediyor muyuz? Giriş yaptığımız internet siteleri ne kadar güvenilir ve bu internet sitelerinin içinde barındırdığı bir takım zararlı yazılımların aslında bütün mahremiyetimizi ele geçirebilecek nitelikte olduğunun farkında mıyız?

Tüm bu sorulara olumlu cevap vermek güç. Hayat yeterince çılgın bir şekilde akıyor ve çoğu zaman aslında daha fazla önem göstermemiz gereken konulara hak ettiği önemi vermiyoruz. Bunun nedeni her zaman bir yerlere yetişmek zorunda olmamız. Ancak bunun önüne geçmeli ve bu konuya gereken önemi göstermeliyiz. Ailemizi dışarıdaki tehlikelere karşı korumaya çalışırken aynı zamanda bu çabayı internet üzerinde de göstermemiz gerekiyor.

Çocuğumuza ya da eşimize internette gezerken yalnızca güvenilir siteleri ziyaret etmesini, tanımadığı kişilerle görüşmemesini söyleyerek başlayabiliriz. Yine güvenilir olmayan hiçbir internet sitesine ödeme bilgileri, adresimiz, kredi kartı numaramız, T.C kimlik numaramız ve benzeri hayati önem taşıyan bilgilerin verilmemesi gerekiyor. Bu bilgilerin bahsedilen şekilde yetkisiz kişilerin eline geçmesi ciddi anlamda maddi kayıplara ve telafisi imkansız zararlara neden olabiliyor. Bu nedenle internet üzerinde sörf yaparken güvenliği maksimum seviyede tutmamız gerekiyor.

Yukarıda açıkladığımız örneklerin dışında sosyal medyayı kullanırken paylaştığımız herhangi bir fotoğrafın internet üzerinde silmekle kaybolacağını düşünmek ise fazla iyimser olur. İnternet üzerinde paylaştığımız bilgiler sonsuza kadar orada kalır ve aslında tam olarak silinmez ya da hiçbir yere kaybolmaz. Bu imaj ya da bilgilerin yıllar sonra karşımıza çıkmayacağını da hiç kimse garanti edemez. Bu nedenle internet üzerinde daima aracımızı kullanırken kullandığımıza benzer bir emniyet kemeri kullanmalıyız. Bu emniyet kemeri internet üzerinde dolaşırken biraz önce açıkladığımız önlemlere karşılık geliyor ve bizi olası pek çok tehlikeden koruyor. Bu önlemler arasında tahmin edilmesi güç şifreler kullanmak, sosyal medyayı kullanırken yalnızca güvendiğimiz kişilerin kişisel paylaşımlarımızı görebilmesini kontrol etmek, profillerimizi gizli hale getirmek, düzenli virüs taraması yaptırmak ve güvenilir bir virüs yazılımı kullanmak, yalnızca güvenilir yazılımları indirmek ve kullanmak, güvenilir internet sitelerinden alışveriş yapmak ve bu internet sitelerinin güvenli alışveriş yazılımlarını sürekli olarak denetlemek sayılabilir.

Yaptığımız tüm bu açıklamalara rağmen size, ailenize veya şirketinize zarar verebilecek şekilde internet üzerinde yer almasını istemediğiniz herhangi bir verinin acil olarak yayından kaldırılmasına ihtiyacınız varsa işte biz onun için buradayız. Lütfen bizimle irtibata geçin.

www.itibarim.com

0850 420 2288