Arama Motorlarından Link Kaldırmak

Arama Motorlarından Link Kaldırmak
08/09/2016 12:30
  • Genel

Arama Motorlarından Link Kaldırmak

Google arama motorundan istenmeyen bir sayfayı kaldırmak hiçbir yardım almadan mümkün mü? Bu soruya vereceğimiz cevap "çoğu zaman hayır". Google bazı durumlarda sayfayı yaklaşık 90 günlüğüne arama sonuçlarından kaldırmaktadır. Ayrıca, sayfanın önbelleğe alınmış kopyasını da gizlemekte ve snippet'i temizlemektedir. Ancak bu durumda kaldırmak istediğiniz internet sitesi linki, gizli tutulma süresinden sonra arama sonuçlarında yeniden görünebilmektedir. Google, gizli tutma süresi boyunca sayfayı tekrar tarayıp sayfa önbelleğini ve snippet'i yenilemekte, ancak bunları, gizli tutma süresi sona erene kadar göstermemektedir. Bazı durumlarda ise önbelleğe alınan sayfayı ve snippet'i temizler, ancak sayfayı arama sonuçlarından kaldırmaz ya da dizinin tamamını yaklaşık 90 gün için arama sonuçlarından gizler, ayrıca belirtilen dizindeki tüm sayfaların önbelleğe alınmış sayfalarını ve snippet'lerini temizler. Dizin, gizli tutma süresinden sonra arama sonuçlarında yeniden görünebilir. Google, gizli tutma süresi boyunca sayfaları tekrar tarayıp sayfa önbelleklerini ve snippet'leri yeniler. Her halükarda ise Google tarafından talepte bulunduğunuz linkin internet üzerinde yayından kaldırılacağına dair herhangi bir taahhütte bulunulmamaktadır. Banka hesabı numaranız, elle atılmış imzanızın görseli gibi hassas kişisel bilgilerinizin Google arama sonuçlarından kaldırılması için ise Google daha hassas davranmaktadır. Bu bilgilerin internet üzerinde yayından kaldırılması için istekte bulunabilirsiniz. Bir fotoğrafı, profil bağlantısını veya web sayfasını Google Arama sonuçlarından kaldırmak istiyorsanız genellikle web sitesinin sahibinden (web yöneticisi) bu bilgileri kaldırmasını istemeniz gerekir. Sürekli bir işle meşgulseniz, bu gibi işlemler için zamanınız yoksa ya da çetin bir süreç ve prosedürlerle uğraşmak istemiyorsanız bunun için konunun uzmanından profesyonel yardım alabilirsiniz.

İşte İtibarım böyle durumlarda devreye girer ve internet üzerinde hakkınızda yer alan tüm olumsuz içeriklerin kalıcı olarak ortadan kaldırılmasını sağlar. Bize iletmiş olduğunuz her olumsuz internet sitesi linki için ayrı teknik işlemler uygulanır ve aynı linkin bir daha internet üzerinde herhangi bir şekilde görülmesinin önüne geçilir. Aynı zamanda şahsınız ya da şirketiniz için bizden alabileceğiniz monitör (izleme) hizmeti sayesinde tüm bu uygulamalara kolayca ulaşabilir, internet üzerindeki itibarınızı çok hızlı bir şekilde olumlu olarak değiştirebilirsiniz.

Google, Dünyadaki tüm bilgileri düzenlemek ve bunları evrensel olarak erişilebilir hale getirmek istediğinden bahsetmekte, ancak çoğu zaman Google Arama'dan içerik kaldırmak mümkün olabilmektedir. Özellikle eşinizin, çocuğunuzun, işyerinizin ya da çok önemli bir bilginin istenmeyen şekilde ifşa edildiği durumlarda İtibarım sizi koruma kalkanı içine alarak bu durumdan en az zarar görmenizi sağlar. İnternet üzerinde ulaşılmasını istemediğiniz her türlü bilgiye ulaşılmasının acil çözümler üreterek önüne geçer ve kişisel ya da kurumsal olarak bu durum nedeniyle görebileceğiniz zararı çoğu zaman ortadan kaldırır ya da minimum seviyeye indirir.

Siz de internet üzerinde paylaşılmasını istemediğiniz içerikleriniz için lütfen bizimle iletişime geçin.

www.itibarim.com

0850 420 2288