Google'dan İçerik Kaldırma ve Silme Hakkında Genel Bilgiler

Googledan İçerik Kaldırma ve Silme Hakkında Genel Bilgiler
08/09/2015 12:30
  • Genel

Google'dan içerik kaldırma ve silme neden yapılır?

Bu yazı içeriğinde Google'dan İçerik Kaldırma ve Silme hakkında basit ve faydalı bilgilere yer vereceğiz. Dünya çapında yapılan araştırmalar gösteriyor ki, işverenlerin yüzde 92'si, potansiyel iş adaylarını araştırırken internet kullanıyor. Bu nedenle googledan sil, googledan kaldır, google haber kaldırma, google haber sildirme kelime grupları en çok arananlar arasında yer almaktadır. İş başvurularında kullanılan ve kimi zaman kağıt üzerinde teslim edilen kimi zamansa elektronik posta vasıtası ile işverene gönderilen özgeçmişlere günümüzde Google üzerinde yapılan kısa bir araştırma da hemen ekleniveriyor. İşverenler bu bilgilere zaman zaman sosyal medyadan zaman zamansa bloglar ya da forum sitelerinden kolayca ulaşabiliyor. İş geçmişinizin ve referanslarınızın Linkedin’de, ilgi duyduğunuz alanların ve hobilerinizin Facebook ve Twitter’da olması, kimi zaman sevdiğiniz filmlere kadar bu bilgilere rahatça ulaşılabilmesi işverenlerde de önemli bir rahatlığa sebep oluyor. Çoğu zaman özgeçmişinizden memnun kalan ve bunun üzerine internette hakkınızda olumsuz bir yoruma ya da habere rast gelmeyen işverenler derin bir nefes almakta.

İşverenler Google kullanıyor

İşverenler için güçlü bir referans yöntemi olmaya başlayan internet artık her zamankinden daha fazla kullanılmakta. Yüzde 92 gibi büyük bir oranla çalışanlarını işe almadan önce internet üzerinde aramayan işverenlerin bu oranı hızlı şekilde artış göstermekte. Özellikle Linkedin ve benzeri platformlarda bu topluluğa daha fazla rastlanmakta. Nitekim bir kariyer sitesindeki profiliniz böyle bir araştırma yapmak için pek tabii sosyal medya hesabınızdan önce inceleniyor. Bununla birlikte kariyer siteleri üzerinde yapılan incelemden sonra sıra elbette sosyal medya hesaplarınıza geliyor. Burada da küçük çaplı bir araştırma yapan işverenler internette ne denli uzun zaman geçirdiğinize kadar işlerine yarayabilecek en önemli bilgileri bu sayede kolayca elde edebiliyor. Bunun dışında internet üzerinde hakkınızda daha önce yer almış olumsuz bir habere de rastlanabilir ve bu yapmakta olduğunuz yeni kariyer planı için iyi bir başlangıç olmayabilir. Bu nedenle sizi hedefinizden alıkoyan bir fotoğraf, eski eşinizle yaşamış olduğunuz problemler ya da profilinizin suçlu olarak algılanmasını sağlayacak herhangi bir verinin internet üzerinde serbestçe dolaşması kabul edilemez.

İtibarım sizin için ne yapıyor?

İtibarım, internet üzerinde istenmeyen ve herhangi bir şekilde maddi veya manevi zararınızla sonuçlanabilecek her türlü veriyi bu konuda uzman personeli ve çözüm odaklı yaklaşımıyla mümkün olan en çabuk şekilde ortadan kaldırır, yeniden ortaya çıkmasını sürekli izleyerek engeller. Takip modülü sayesinde internetten kaldırmak istediğiniz haber ve içeriklerin yayından kaldırılma durumlarını anlık olarak kontrol edebilir, kaldırıldığında e-maille haberdar olabilirsiniz. Üstelik yalnızca yayından kaldırılan içeriklerle ilgili ve yayından kaldırıldığını teyit ettikten sonra ödeme yapacaksınız. Önce kaldır sonra öde sistemi, tamamen güvenli şekilde çalışan ve müşterilerimizin %100 güvenini kazanmış bulunmaktadır. Bununla birlikte, sistem üzerinden sunmuş olduğumuz taksit seçenekleri ile ödeme kolaylığı da sağlamaktayız.

Google'dan İçerik Kaldırma ve Silme nasıl ve neden yapılıyor?

Herkes, yeni işe alacağı personelin internet üzerinde dahi olsa olumsuz bir manevi varlığından rahatsız olur. Bu nedenle internet üzerindeki geçmişinizin gelecek kariyeriniz üzerindeki etkileri her zaman pozitif yönde olmalıdır. Bunu sağlayabilmek için güncellik, aktiflik ve sosyallik çok önemlidir. Güncel olmakla internet üzerindeki profiliniz hakkında sürekli bilgi sahibi olur, orada eskiye dair istenmeyen herhangi verinin kalmadığından kesinlikle haberdar olursunuz. İşverenler nezdinde istenmeyen her türlü kişisel veriye ulaşılmasını engelleyerek bunun kariyerinize olası olumsuz etkilerini önleyebilirsiniz. Aktif olmaksa sürekli hazır olmanızı, karşınıza çıkabilecek iş imkanlarını anında değerlendirmenizi ve istediğiniz pozisyon dolmadan doğru hamleleri yapma şansını tanıyacaktır. Böylelikle benzer bir çok başvuru arasında ön sırada yer alma şansınız olacaktır. Sosyallik ise sağlamış olduğunuz değişik bağlantılar sayesinde hiç ummadığınız bağlantılara kavuşmanızı sağlayabilir. Bu nedenle sosyal ağınızın varlığınıza değer kazandıracak profillerle bağlantılı olduğundan emin olmalısınız. Ayrıca bunu sağladıktan sonra sosyal ağınızın kalitesini sürekli olarak en üst seviyede tutmalısınız. Bu, kariyerinize yapmış olduğunuz yatırımların olası bir çöküşünde yeniden ayağa kalkmanız ve çabuk toparlanmanız için önemli bir silahı elinizde tutmanızı sağlayacaktır. Ayrıntılı bilgi, kendiniz ve şirketiniz için gizlilik ilkesinin en üst seviyede kabul gördüğü danışmanlık hizmeti, internet üzerindeki profillerinizin ve sosyal medya hesaplarınızın oluşturulması, internet üzerinde sağlıklı bir kariyer planlaması, internet üzerinde temiz bir sayfa açmak ve varolan pozitif itibarınızı korumak adına ihtiyaçlarınıza cevap verebilmemiz için bizimle iletişime geçebilirsiniz. İtibarım ile internet üzerinde güçlü kalın... www.itibarim.com 0850 4202288