İnternet Üzerindeki Yorumlar Şirketiniz İçin Ne Kadar Önemli

İnternet Üzerindeki Yorumlar Şirketiniz İçin Ne Kadar Önemli
08/09/2016 12:30
  • Genel

İnternet Üzerindeki Yorumlar Şirketiniz İçin Ne Kadar Önemli

Daha önce arkadaşlarımızın sevgilimizin ya da patronumuzun bizi mutlaka internet üzerinde arattığından ve olumlu olumsuz tüm yorumları takip etmek istediğinden bahsetmiştik. Peki yalnızca kişisel olarak mı takip ediliyoruz. Şirketimizin verdiği hizmet, üretmekte olduğumuz ürünün kalitesi ya da fiyatı hiç mi eleştirilmiyor, hiç mi takip edilmiyor? Elbette hayır. Her potansiyel müşteri mutlaka vermiş olduğumuz hizmeti ya da ürünümüzü satın almadan önce mutlaka internette araştırıyor.

Tüketiciler bir ürün satın almadan önce, son dönemde revaçta olan fiyat karşılaştırma sitelerini inceliyorlar ya da bir yere tatil için gitmek istediklerinde kalacakları oteli ilk önce internet üzerinde inceleyerek daha önce bu otelde kalmış kişilerin değerlendirmelerini dikkate alıyorlar. Bu nedenle internet üzerinde yer alan herhangi bir olumsuz yorumun ya da paylaşımın o ürünün pazarını ciddi şekilde etkilediği rahatça söylenebilir. Bu nedenle olumsuz bir durumla ilgili herhangi bir yorum saniyeler içinde şirket veya marka imajınızın zarar görmesine neden olacaktır. Çok düşük bir yüzde ile insanlar satın alacakları ürünü ya da hizmeti hiçbir mecrada incelemeksizin karar veriyor ve yalnızca buna güvenerek iş yapmak firmanızın ciddi zararlar görmesine neden olabilir.

İnternet üzerinde bir ürün veya hizmet ile ilgili yapılan olumsuz yorumların olası zararlarından bahsettik. Peki ya bu yorumlar olumlu yönde artarsa ne olacak? İşte bu durumda olumlu değerlendirme, yorum ve paylaşımların artışı işletmeler için oldukça büyük önem kazanıyor ve bu sayede internet üzerinde hedefledikleri olumlu imaja daha çabuk ulaşarak bu durumu hızlı bir şekilde karlarına yansıtabiliyorlar. İşte anlattığımız bu süreçte internet üzerinde yer alan olumsuz yorumların hızlı bir şekilde düzenlenerek olumlu hale getirilmesi, şirket imajının zedelenmeden bu savaştan galip çıkılması büyük önem taşıyor. Çünkü günümüz dünyasında insanlara bir şey satmayı planlıyorsanız gerçekten onlarda olumlu düşünceler yaratmanız gerekiyor.

İşte tam bu aşamada İtibarım devreye girerek firmanız, markanız, ürününüz, logonuz, vermiş olduğunuz hizmet hatta yönetim kurulu başkanınızla ilgili internet üzerinde yer alan herhangi bir olumsuz içeriğe müdahale ederek bunun kurumsal itibarınıza verebileceği zararların önüne geçiyor, halihazırda var olan olumsuz haberleri ve yayınları ise vakit kaybetmeksizin ortadan kaldırıyor.

İnternet üzerinde yer alan bazı forumlar, blog veya ürün değerlendirme siteleri çarpıtılmış ya da rakip firmalarca kasten hazırlanmış olumsuz içerikler barındırabilmekte. Ya da her yüz kişiden yalnızca beş tanesi kötü bir deneyim yaşamış olsa bile olumsuz değerlendirmeler bazı durumlarda iyilerinin önüne geçebilir. Bu gibi durumlarda dahi İtibarım bu içeriklerin önüne geçerek internet üzerinde kötü bir imajınızın oluşması riskini ortadan kaldırabilir.

Yıllar içinde tüketiciler üzerinde yaratmış olduğunuz güvenin bir kaç klavye darbesi ile yıkılmasını engellemek artık elinizde. Sırf bununla ilgilenen bir birim yaratmak, teknik ve personel anlamında yüksek maliyetlerin altına girmek istemiyorsanız izleme ve önleme paketlerimiz tam size göre. Hemen bizimle irtibata geçerek firmanızın itibarına gölge düşüren yayınları temizleyerek işe başlayabilirsiniz. Size yardımcı olmaktan mutluluk duyacağız.

www.itibarim.com

0850 420 2288